Контакт подаци и радно вријемеFind

Наша адреса и основни подаци:

 

Јавна установа Народна библиотека "Филип Вишњић" Бијељина

Трг краља Петра I Карађорђевића 5, 76300 Бијељина


телефони:
централа +38755205603
директор +38755210721
факс +38755208117
матична служба +38755226540
рачуноводство +38755226541

Основни суд Бијељина: Фи. 942/93, МБ:1783033, ЈИБ:4400384180003
Рачун за прикупљање јавних прихода, врста прихода 722591, буџетска организација 0818035

 

Радно вријеме:

 

Од понедјељка до петка од 8 до 19 сати
Суботом од 9 до 13 сати

 

 

Контакт и радно вријеме
  • Региструј се
Serbian English French German Italian Portuguese Russian Spanish
Почетна  //  Издања
Издања
Позајмљено од заборава
ПДФ
Штампа
Ел. пошта

Напомена аутора

Идеја да напишем књигу о својим прецима, нешто попут родослова, зачела се у мени још прије четири године. Нешто од тога је написано, али је много и остало, као мисао коју треба преточити у ријеч. Жеља да широко обухватим више породица, да се дотакнем неких догађања која су контрадикторна, те мноштво података који су се наметали као потребни, јако су успорили писање ове приче. Свјестан да многе истине остају заувијек закопане са завршетком човјековог живота, те да често и савременици нису способни дати објашњења, одлучио сам да неке дијелове импровизујем, те да оно што будем писао остане без обзира да ли ми се свиђало или не.
Догађаје ћу покушати поредати хронолошким редом, првенствено се користећи неоспорним чињеницама: подацима црквене архиве, неким заосталим документима, те записима са надгробних споменика. Сљедећи извори су приче савременика, испричане или препричане, а онда на крају опште чињенице и лични утисци.
Нека ми опросте сјене мртвих предака ако нешто записано буде погрешно.
У Бијељини, 2013. године

 
Православна црква у Загонима
ПДФ
Штампа
Ел. пошта

Ову хвале вриједну монографију о ЦРКВИ У ЗАГОНИМА препоручујем свима којим је стало да прошире или стекну нова сазнања о прошлости овог краја и села Загона. Нарочито је препоручујем омладини да читају овај и овакве текстове и да из њих не само црпе нова знања, него и да се угледају на свијетле примјере својих предака који су градњом школа и храмова чували свој идентитет кроз протекла тешка и бурна времена. Да се боре да их не поједе „дух времена“ у коме живе, па да забораве своје претке и своје коријене. У том смислу и овај труд и прегалаштво професора Матића има и имаће великог доприноса.   

Архимандрит Лазар (Кршић), Манастир Тавна

 
Породични родослов Бобара 1750-2010
ПДФ
Штампа
Ел. пошта

Рукопис “Породични родослов Бобара 1750 – 2010“ резултат је вишегодишњег истраживања и анализе историјске граће и документације коју су аутори имали на располагању , као и теренског прикупљања податакао имену, досељавању у садашња мјеста становања, развоју и начину живота породице Бобар у дугом историјском периоду преко два и по вијека.

 
Липовице на Мајевици - монографија и родослови
ПДФ
Штампа
Ел. пошта

Књига "Липовице на Мајевици" представља монографски приказ овог села.
Ово је друго, допуњено издање које је објављено у издању Народне библиотеке „Филип Вишњић“ Бијељина. Прва књига је изашла из штампе још 2002. године а од тада се десило доста тога новог и прикупљено је много нових података којих није било у првом издању књиге.

 
Завичајни снови
ПДФ
Штампа
Ел. пошта

О АУТОРУ

Момчило МомоТубић је рођен1961. године у Маглају (Босна и Херцеговина). Завршио је вишу машинску школу. Живи у Међашима код Бијељине.

До сада је објавио књиге поезије: Домовини из туђине (Бијељина, 1996),  Жубори усахлог завичаја (Београд, 1998) и Радост повратка, (Бијељина, 2006).

Заступљен је у више зборника поезије, а објављује пјесме и у многим часописима и новинама, Већи број његових пјесама преведене су на њемачки језик. Члан је Књижевног клуба „Јован Дучић" Бијељина.

 
Страна 2 од 5

Почетна

О нама

Инфо

Најаве

Издања

Дешавања

Дигитална библиотека

 На врх