Контакт подаци и радно вријемеFind

Наша адреса и основни подаци:

 

Јавна установа Народна библиотека "Филип Вишњић" Бијељина

Трг краља Петра I Карађорђевића 5, 76300 Бијељина

 


Tелефони:
централа +387(55)205-603
директор +387(55)210-721
факс +387(55)208-117
одјељење завичајне збирке +387(55)226-540
рачуноводство +387(55)226-541


Мејл адресе:
direktor.junbfv@gmail.com
sekretarnbfv@gmail.com
zavicajnanbfv@gmail.com

racunovodstvonbfv@gmail.com
studentskanbfv@gmail.com
medjubibliotecka.pozajmica.nbfv@gmail.com

 

Основни суд Бијељина: Фи. 942/93, МБ:1783033, ЈИБ:4400384180003
Рачун за прикупљање јавних прихода, врста прихода 722591, буџетска организација 0818035

 

Радно вријеме:

 

Сваки радни дан од 7:30 - 19:00 часова.
Суботом и недјељом не радимо
Читаоница је отворена сваки радни дан од 8 - 19 часова.

 

Контакт и радно вријеме
  • Региструј се
Издања
Трешњин цвијет
ПДФ
Штампа
Ел. пошта

Душанка Панић (рођена Цвијетиновић) рођена је 6. децембра 1963. године у Бијељини. Одрасла је у семберским селима Тријешница и Даздарево. Основно и средње образовање стекла је у Бијељини, а у Новом Саду је студирала и апсолвирала Вишу економско - комерцијалну школу.
Поезију и прозу пише од средњошколских дана. Њена поезија је заступљена у зборницима „Семберска лира", „Рудничка врела", „Гарави сокак", у часописима „Српска вила", „Мајдан", у листовима „Јесењин", „Православна истина" и др.
Члан је књижевног клуба „Јован Дучић" у Бијељини. Објавила је самосталну збирку поезије „Тренутак вјечности" (2003) као и збирку поезије "У постељи изгужваних снова" (2016).

16Живи и ствара у семберском селу Бродац.

 

 
Траг срећне оловке
ПДФ
Штампа
Ел. пошта

Седми пут у Бијељини нашли су се млади и талентовани пјесници, вјесници поетског казивања са тромеђе Србије, Хрватске и Републике Српске - Федерације Босне и Херцеговине, на традиционалним сусретима које су сами назвали „На Филиповим стазама" вечно се тако сећајући и поштујући чувеног епског песника и народног гласоноше Филипа Вишљића. Дошли су млади пјесници, њих десет из: Вуковара, Габоша, Борова Села, Сремске Митровице, Дворова и града домаћина Бије-љине. И сви се тог 4. новембра 2017. године иаселили на један дан у Бијељини, да заједно дишу, да уживају, стварају, разговарају се и заволе се, а заједничка кућа им је била Народна библиотека „Филип Вишњић". Тог дана на књижевној радионици која је одржана у библиотеци млади су разговарали и писали на тему - машта у књижевмости, у писању и стварању, шта све може да учиии и докле досеже у човековом животу, и своје нове стихове и кратке приче приложили за нову заједиичку збирку која ће остати заувијек као неизбрисив траг њиховог дружења.
Договарали су се како да њихова заједничка збирка има наслов, а то ни овог пута није било тешко. Посвећеност поезији помогла им је да, како је свако од њих дао неки приједлог, заједнички га и испишу у једној поетској мисли - „Траг срећне оловке". Има ли срећније оловке од оне у њиховим рукама којом се исписују књи-жевне љепоте и осјећаји дјечије душе, извори маште, снова и дамара.

 
Немој ме питати зашто ти пишем
ПДФ
Штампа
Ел. пошта

Млађо Станишић  - Немој ме питати зашто ти пишем

 
Калеидоскоп
ПДФ
Штампа
Ел. пошта

Ово  је четврта збирка пјесама Радмиле Ђокић. 30 љубавних пјесама у "Калеидоскопу" писано у садашњем времену и за разлику од ранијих, нису тужне. Најснажнији утисак остављају пјесме о мајци, те се у збирци појављује цијели циклус о овој теми.

Радмила Ђокић живи у Бијељини, запослена је у модној кући, а дуго година писала је текстове за естраду.

 
Пељаве на Мајевици - монографија и родослови
ПДФ
Штампа
Ел. пошта

Аутор је овим дјелом представио историју и живот мјештана овог мајевичког села.
Ова књига ће помоћи многима да дођу до података за које до сада нису знали, а може бити добра основа да неко напише бољу књигу од ове.

 
Страна 2 од 6

Почетна

О нама

Инфо

Најаве

Издања

Дешавања

Дигитална библиотека

 На врх