Контакт подаци и радно вријемеFind

Наша адреса и основни подаци:

 

Јавна установа Народна библиотека "Филип Вишњић" Бијељина

Трг краља Петра I Карађорђевића 5, 76300 Бијељина


телефони:
централа +38755205603
директор +38755210721
факс +38755208117
матична служба +38755226540
рачуноводство +38755226541

Основни суд Бијељина: Фи. 942/93, МБ:1783033, ЈИБ:4400384180003
Рачун за прикупљање јавних прихода, врста прихода 722591, буџетска организација 0818035

 

Радно вријеме:

 

Од понедјељка до петка од 8 до 19 сати
Суботом од 9 до 13 сати

 

 

Контакт и радно вријеме
  • Региструј се
Serbian English French German Italian Portuguese Russian Spanish
Почетна  //  Издања
Издања
Траг срећне оловке
ПДФ
Штампа
Ел. пошта

Седми пут у Бијељини нашли су се млади и талентовани пјесници, вјесници поетског казивања са тромеђе Србије, Хрватске и Републике Српске - Федерације Босне и Херцеговине, на традиционалним сусретима које су сами назвали „На Филиповим стазама" вечно се тако сећајући и поштујући чувеног епског песника и народног гласоноше Филипа Вишљића. Дошли су млади пјесници, њих десет из: Вуковара, Габоша, Борова Села, Сремске Митровице, Дворова и града домаћина Бије-љине. И сви се тог 4. новембра 2017. године иаселили на један дан у Бијељини, да заједно дишу, да уживају, стварају, разговарају се и заволе се, а заједничка кућа им је била Народна библиотека „Филип Вишњић". Тог дана на књижевној радионици која је одржана у библиотеци млади су разговарали и писали на тему - машта у књижевмости, у писању и стварању, шта све може да учиии и докле досеже у човековом животу, и своје нове стихове и кратке приче приложили за нову заједиичку збирку која ће остати заувијек као неизбрисив траг њиховог дружења.
Договарали су се како да њихова заједничка збирка има наслов, а то ни овог пута није било тешко. Посвећеност поезији помогла им је да, како је свако од њих дао неки приједлог, заједнички га и испишу у једној поетској мисли - „Траг срећне оловке". Има ли срећније оловке од оне у њиховим рукама којом се исписују књи-жевне љепоте и осјећаји дјечије душе, извори маште, снова и дамара.

 
Немој ме питати зашто ти пишем
ПДФ
Штампа
Ел. пошта

Млађо Станишић  - Немој ме питати зашто ти пишем

 
Калеидоскоп
ПДФ
Штампа
Ел. пошта

Ово  је четврта збирка пјесама Радмиле Ђокић. 30 љубавних пјесама у "Калеидоскопу" писано у садашњем времену и за разлику од ранијих, нису тужне. Најснажнији утисак остављају пјесме о мајци, те се у збирци појављује цијели циклус о овој теми.

Радмила Ђокић живи у Бијељини, запослена је у модној кући, а дуго година писала је текстове за естраду.

 
Пељаве на Мајевици - монографија и родослови
ПДФ
Штампа
Ел. пошта

Аутор је овим дјелом представио историју и живот мјештана овог мајевичког села.
Ова књига ће помоћи многима да дођу до података за које до сада нису знали, а може бити добра основа да неко напише бољу књигу од ове.

 
На трагу свитаца
ПДФ
Штампа
Ел. пошта

Традиционално седми пут нашли су се млади и талентовани пјесници са тромеђе Србије, Хрватске и Републике Српске - Федерације Босне и Херцеговине, на сусретима који се од почетка ових пјесничких дружења зову „На Филиповим стазама" у знак сјећања и иоштовања на чувеног епског пјесника Филипа Вишњића. Ове године пристигли су млади писци из: Сремске Митровице, Мачванске Митровице, Вуковара, Дворова и града домаћина Бијељине. Дружење младих пјесника одржано је 3. децембра у Бијељини, домаћин је била Народна библиотека „Филип Вишњић" и настављено је у занимљивом комплексу Етно села „Станишићи". На књижевној радионици која је тог дана одржана у библиотеци млади су разговарали и писали на тему - инспирација или пјесничко надахнуће и своје нове стихове и прозне текстове приложили за нову заједничку збирку.

Као и сваког сусрета до сада, договарали су се како да њихова заједничка збирка има наслов и овог пута она је посвећена једној малој бубици која се зове свитац. Бубици која у топлим ноћима док лети, за собом, оставља свјетлуцав траг. Млади пјесници одлучише да се њихова заједничка збирка зове „На трагу свитаца".

 
<< Почетак < Претходна 1 2 3 4 5 Сљедећа стр. > Крај >>

Страна 1 од 5

Почетна

О нама

Инфо

Најаве

Издања

Дешавања

Дигитална библиотека

 На врх